Large_19

Navijački izvještaj s utakmice u Čehima i domaće utamice s Malom Mlakom

Dvije utakmice za redom, gostovanje i domaća, dva su dobra izdanja Bijelih anđela i svih drugih pridruženih u davanje grla za NK zagreb 041

NK Čehi – NK Zagreb 041 0:0

Niti kiša niti snažan vjetar niti ozbiljan protivnik nisu omeli oko 35 navijača Zagreba da se pojave u 6. kolu 3.ZNL i isprate junačku borbu igrača po vaterpolo uvjetima u Čehima. Navijački dio utakmice je svakako obilježila koreografija za nedavno preminulu legendu NK Zagreba Božu Bakotu koji je tišinom i lijepim portretom ispraćen s ovog svijeta u svijet uspomena. Kako je kiša jačala rasla je i atmosfera na tribinama, baklje su gorile, grla se trošila, pive se ispijale – Čehi su promašivali šanse, Gunja je branio penal, a neponovljivi uvjeti ovjekovječeni su i u novoj pjesmi „Plivaj plivaj Zagrebe, znaj da volim te...“. After u prostorijama NK Čeha dok nije nestalo pive, a onda kud koji mili moji raštrkasmo se u manjim ili većim grupama po rupama koje nude pivu.

NK Zagreb 041 – NK Mala Mlaka 0:1

Od ove utakmice očekivalo se puno, i u igračkom i u navijačkom smislu. Pobjeda nam je davala priliku da bar 24h zasjednemo na prvo mjesto lige, a sve veća navijačka podrška stavila je pred nas odgovornost da budemo još bolji nego do sada. Deset minuta prije utakmice stvari baš nisu izgledale najbolje, tribinica oskudno popunjena, no hrpa ljudi se pojavila do 20.minute utakmice kada je broj gledatelja premašio 80. Navijanje u prvom poluvremenu umjereno, primljeni gol i nesiguran sudac unijeli su malo negative na tribinu, no drugo poluvrijeme je bila čista ekstaza. Dva bubnja, dvadesetak grla, nezaobilazni pyro show i bili smo „opsjednuti, više nismo mogli misliti, tijelo nam je obuzelo neki čudan osjećaj“. Dimilo se na sve strane, gorile su baklje, gorile su jakne, ekipa se izmjenjivala na ogradi i dojam je bio za svaku pohvalu. Tugu od poraza smo utopili u Krletovoj sarmi i pokojoj pivici, dočekali smo Sadoua na povratku iz bolnice i nastavili se družiti još dugo, znajući da je sljedeća tekma tek za sedam dana.  

 Preporučite članak:


Waz_logo


Jedino_zagreb


Waz_antifa
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503