Large_dsc_9439

Izvještaj s utakmice NK Omladinac - NK Zagreb 041

Izvještaj s utakmice NK Omladinac - NK Zagreb 041 - 1:0

U Hrvatskoj ima mnogo Strmeca no samo je jedan Odranski!

Prošle se nedjelje jedna naša odbjegla te nešto svježija navijačka četvorka trebala zaputiti u spomenuto mjesto na utakmicu 19. kola 3. ZNL između NK Zagreba 041 i NK Omladinca. Međutim, zbog krajnje netransparentnih uputa koje projiciraju Google-ovi navigatori, njihov se automobil našao u jednom sasvim drugom Strmecu (onom Samoborskom, u posve drugoj županiji). Nadam se da se neimenovana četvorka neće naljutiti što ih ovako javno spominjem, ali upravo sam se zbog ovih nesretnih geografskih/softverskih nesporazuma odlučio podsjetiti čitatelje zašto su navijači NK Zagreba 041 posebno vezani baš uz ovaj Strmec (dakle onaj Odranski, ne onaj Samoborski). U njega se oduvijek rado išlo na gostovanja jer ovo malo turopoljsko mjestašce pruža autentični ugođaj onoga što bi se moglo nazvati „seoski nogomet“. Naime, igralište tamošnjeg NK Omladinca okruženo je livadama i oranicama na kojima često možete nabasati na četu ovaca ili krava koje ovdje mirno pasu, ne pokazujući nimalo interesa da se u njihovoj blizini igra tamo neka županijska liga. I dok tako stojite i drukate za voljeni klub u dječjem parku nakrcanom ljuljačkama, toboganima i klackalicama (na čijem bi mjestu u nekim jačim ligama stajala zapadna tribina predodređena za nogometne kibice), počesto se zna dogoditi da pored vas zapraši traktor u čijoj se kašeti drmusa neka rasna krmača koju je farmer upravo odlučio odvesti na rasplod. Između ostalog, navijači NK Zagreba 041 vole Strmec i zato što su naši igrači unatrag nekoliko sezona trenirali na terenu prijateljskog nam NK Omladinca, a volimo ga i zato što nam pruža lijep izlet izvan naše užurbane metropole (iako je mjesto još uvijek nominalno dio Grada Zagreba kao zasebne županije). No povrh svega, Strmec budi lijepe uspomene jer smo baš u njemu prošle sezone podigli pehar i proslavili osvajanje drugog mjesta u 3. ZNL, što je zaista bio povijesni uspjeh našeg mladog kluba. Stoga, ako u buduće planirate kretati ka Odranskom Strmcu, dobro provjerite vaše navigacione sisteme i ne vjerujte slijepo kompjuterašima iza Google-a kako ne bi završili u Strmcu Samoborskom, ili onom Podravskom, Stubičkom, Sutlanskom, Remetinečkom, Bukevskom, Humskom, možda čak u onom kod Velikog Trgovišća te kod Preseka, ili – ne daj bože – Strmcu kod Idrije u Sloveniji (iako bi stvari mogle postati sumnjive kad ugledate granični prijelaz)... Na svu sreću, spomenuta četvorka ipak se pojavila tik pred sam početak utakmice, a njihova su nam se grla pridružila u navijanju.

E sad, kad smo razjasnili ove geografske nedoumice trebalo bi reći riječ-dvije o utakmici. U izvještaju s prošlog kola spomenuo sam kako je NK Mala Mlaka istrčala na Hrelić protiv NK Zagreba 041 s prilično ofenzivnim nakanama, dok je domaćin svoje prilike strpljivo čekao iz kontranapada i prekida. Čini se kako je tjedan dana kasnije NK Omladinac isti taj prokušani recept „prodao“ samom NK Zagrebu 041. Dakle, narančasti iz Odranskog Strmca od samog početka prepuštaju terensku inicijativu gostima iz zagrebačkih Dugava, čvrsto i disciplinirano držeći svoj defenzivni blok. Usprkos činjenici kako su Zagrebaši ove nedjelje ostali oslabljeni nedostatkom nekoliko važnih kotačića u veznoj liniji, igra je svejedno djelovala prilično protočno. Stvaraju se i prilike, ali kronična prorijeđenost napadačkog kadra i nepreciznost ipak ne dozvoljavaju Zagrebašima toliko željeno vodstvo. U tako postavljenoj igri NK Omladinac čeka svoje šanse iz „zasjede“, a jedna mu skoro i uspijeva u 17. minuti kada oštar šut domaćeg igrača Barišića pogađa u prečku, uz prilično solidan „klong!“. Domaćin i dalje ne posustaje u svojoj discipliniranoj igri i to mu napokon dolazi na naplatu u 33. minuti kada se nakon jednog „flipera“ između gostujućih braniča i vratara Filipa Pavelića lopta odbija do domaće osmice Filipa Dejaka koji pogađa u nebranjeni dio mreže. NK Omladinac vodi tako s 1:0. Do kraja poluvremena, gosti iz Zagreba svim silama pokušavaju poravnati rezultat, gostujući strateg-igrač Igor Anić konstantno rotira igrače u vršku napada ne bi li pronašao raspoloženog strijelca, ali sve oštrice NK Zagreba 041 ipak ostaju tupe.

U 2. poluvremenu situacija se uvelike ne mijenja - NK Zagreb 041 i dalje napada, s namjerom da se iz Odranskog Strmca ne vrati poražen. Inače, šanse Zagrebaša su dobro osmišljene, akcije „s glavom“, iako još uvijek nedostaje malčice tog „repa“ u vidu sigurne realizacije. Zapravo, pogotku u mrežu ponovno je najbliži domaćin koji još jednom pogađa u prečku, u 75. minuti, točno iznad raskriljenog vratara NK Zagreba 041 Filipa Pavelića. U to se u gostujuće redove pomalo uvlači nervoza – vrijeme odmiče, rezultatski se zaostatak ne smanjuje, a Omladinac se sve češće nalazi u gostujućem šesnaestercu. Usprkos naletu domaćih, do samog kraja utakmice narančasti više nemaju snage podebljati svoje vodstvo pa duel ova dva zagrebačka trećeligaša završava pobjedom od 1:0 za probranu selekciju iz Odranskog Strmca. Ovim porazom NK Zagreb 041 spuznuo je tako na 3. mjesto ligaške ljestvice, s nadom da se još uvijek može dočepati časnog 2. mjesta u 3. ZNL, čime bi ponovio prošlogodišnji ligaški uspjeh.

A što se vašeg cijenjenog izvjestitelja tiče, on nije baš tako jako nezadovoljan rezultatom protiv NK Omladinca, iako zna da je nekim nogometašima ovaj poraz teško pao. Ja sam jedan od onih koji prvenstveno cijeni one koji uvijek daju sve od sebe, kako na treninzima, tako i na službenim utakmicama. Navijaču je ponekad dovoljno da vidi kako se igrači bore za svoj klub, kako neumorno šprintaju za odbjeglom loptom, ili kako se požrtvovno daju u opasne duele. I zbog toga ću uvijek biti ponosan na naše nogometaše, i zapljeskat ću im na trudu, pa makar i u porazu.

GALERIJA FOTOGRAFIJAPreporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Prvi krug
Raspored utakmica
03.09 17:30
Čulinec - Zagreb 041
4:4
10.09 17:00
Zagreb 041 - Croatia 98
3:2
18.09 16:30
Dragonožec - Zagreb 041
1:2
24.09 16:30
Čehi - Zagreb 041
3:0
02.10 16:00
Zagreb 041 - Sava J
1:2
08.10 16:00
Zagreb 041 - Hrašće
2:0
15.10 16:00
Mala Mlaka - Zagreb 041
3:4
22.10 15:30
Zagreb 041 - Omladinac
2:0
30.10 14:30
Gavran 2003 - Zagreb 041
0:2
05.11 14:00
Zagreb 041 - Hrvatski Leskovac
0:0
12.11 14:00
Ivanja Reka - Zagreb
26.11 13:30
Zagreb 041 - Podsused
Drugi krug
Raspored utakmica
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503