Large_11987016_10153469654041620_4228082766986391833_n

Izvještaj s prve dvije u utakmice NK Zagreb 041

Navijački izvještaj Bijelih anđela s prve dvije utakmice NK Zagreb 041, domaće kup utakmice protiv NK Zelengaj, i gostujuće ligaške utakmice protiv Hrašća u prvom kolu 3. Zagrebačke nogometne lige

Zagreb je vraćen, nogomet je opet ovdje! Nema više truleži i smrada Prve lige, nema više mafijaških i nasilnih predsjednika klubova, nema više masno pretplaćenih nogometnih "zvijezda"koje je teško gledati kako se vuku po terenu i koji jedva da znaju za koji klub igraju. Ničeg od toga nema u našem novom-starom Zagrebu koji je svoj nogometni život započeo 2.rujna 2015. utakmicom kupa ZNS-a protiv Zelengaja. Utakmica je završila porazom našeg kluba, uz objektivne okolnosti izostanka velikog broja igrača, ali i srčanu igru naših dečki. Usprkos porazu, atmosfera na tribinama je bila odlična i upravo onakva kakvu su mnogi među nama godinama sanjali. Atmosfera koja se stvara kada znate da navijate za iskreni klub za kojeg uistinu možete reći da je vaš i koja se nikako nije mogla ostvariti u okruženju ukradenog nogometa koji se čini tako prijetvoran, lažan i besmislen. Kako bi to i simbolički pokazali, priređena je mala koreografija u kojoj je zapaljeno nekoliko dimnih bombi te podignuta velika zastava s tradicionalnim grbom NK Zagreba, kojeg smo godinama pokušavali vratiti na stadion u Kranjčevićevoj, te tako još jednom istaknuli da je NK Zagreb naš klub! Utakmica je prošla u veseloj i feštarskoj atmosferi, uz neodređeni broj ispijenih gajbi pive i ispražnjen veliki lonac graha!


Svega tri dana poslije odigrana je i prva prvenstvena utakmica. Ovoga puta krenuli smo na gostovanje u pitoreskno prigradsko naselje Hrašće. Dio Bijelih Anđela biciklima je krenuo za Hrašće, gdje su uspješno stigli nakon nekoliko krivih skretanja i vožnji po turopoljskim kukuruzištima. Zagreb 041 je ponovno poražen rezultatom 3:1, no uz vrlo ravnopravnu igru u kojoj su domaća momčad izašla kao pobjednik zbog ipak malo većeg iskustva u odnosu na naše dečke. No postignut je prvi službeni pogodak za naš klub, koji je kako se i priliči proslavljen dimom bengalki. Usprkos negativnom rezultatu, atmosfera među okupljenim navijačima Zagreba 041 ponovno je bila odlična, uz konstantno navijanje i neprekidno ispijanje omiljenog nam pića od ječma i hmelja. Uz takvu podršku i u takvoj atmosferi, niti rezultat neće izostati. Nakon utakmice, nastavljeno je druženje s domaćinima koji su počastili kulinarskim delicijama. Nadamo se uzvratiti im istom mjerom na Zelengaju, kako na terenu, tako i van njega!Preporučite članak:


Waz_logo


Jedino_zagreb


Waz_antifa
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503