Priopćenje Bijelih anđela povodom odlaska sa prvoligaških pašnjaka

Sa Zagrebom i u radosti i u neuspjehu

"Tijekom mnogih godina Bijeli Anđeli bili su vjerna pratnja i podrška NK Zagrebu, od 2000. i formalno u obliku udruge. Bili su na tribinama stadiona u Kranjčevićevoj u vremenima najveće slave i radosti NK Zagreba kada je osvojen naslov prvaka 2001. godine, ali i u vremenima u kojima je NK Zagreb neslavno završio u drugoj ligi 2013. godine. Za Zagreb se navijalo, sa Zagrebom se slavilo i tugovalo. U usporedbi s mnogima brojčano maleni, ali s velikim ponosom na svoj grad i svoj klub.

 No posljednjih godina taj ponos polako je nestajao, sve dok nisu ostala samo blijeda sjećanja na neka ljepša vremena. Ponos u nama je nestajao gledajući što se sve zbiva i kako se upravlja našim klubom i domaćim nogometom u cjelini. Bivalo ga je sve manje dok smo gledali kako NK Zagreb gubi svoj stari purgerski duh i simboliku i kako se zbog toga sve manje njegovih navijača osjeća dobrodošlima na tribinama u Kranjčevićevoj.

 Ponos nestaje zbog principa "Klub, to sam ja!"

 Gubio se dok smo postajali sve svjesniji kako se klubom upravlja na (polu)kriminalne načine i kako sve u klubu i oko njega služi samo jednom čovjeku po principu "klub, to sam ja!" Vjerojatno je u potpunosti nestao u trenucima kada se predsjednik kluba fizički obračunavao s navijačima koji su mu se usudili proturječiti, ili s igračima koji su se drznuli zahtijevati plaće koje su im ostale neisplaćene.

 Zbog svega toga, utakmica s Istrom u subotu 30. svibnja 2015. biti će posljednja koju će Bijeli Anđeli organizirano gledati s E sektora starog stadiona u Kranjčevićevoj. No to ne znači i naše odustajanje od vizije boljeg i ljepšeg nogometa i NK Zagreba koji istinski pripada svojim navijačima i igračima. S tim ciljem smo se posvetili projektu izgradnje samoorganiziranog kluba Zagreba 041 koji će s natjecanjem u najnižoj zagrebačkoj amaterskoj ligi započeti ovoga ljeta. Kluba u kojemu će jednako participirati članovi, navijači i igrači i u kojemu će na prvom mjestu biti nogomet i zajednica, a ne interesi moćnih pojedinaca.

 Bijeli Anđeli se okreću svom klubu "Zagreb 041"

 U priči Zagreba 041 ne sudjeluju samo Bijeli Anđeli, već i čitav niz dugih skupina i pojedinaca koji ne žele biti puki konzumenti i pasivni promatrači, već žele demokratski nogomet, dobru zabavu i klub kojega se može uistinu voljeti i s njime se identificirati. Stoga odlazak iz Kranjčevićeve ne znači i prestanak djelovanja Bijelih Anđela. I dalje ćemo trošiti grlo navijanjem, samo što će to nadalje biti za klub za koji uistinu možemo reći da je naš! Pozivamo sve koji se u tome prepoznaju da nam se priključe u izgradnji našeg kluba i našeg nogometa!

 

Udruga navijača NK Zagreb "Bijeli Anđeli"

 Preporučite članak:


Waz_logo


Jedino_zagreb


Waz_antifa
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503