Large_dsc_0529

Izvještaj: NK Bubamara - NK Zagreba 041

Izvještaj s utakmice NK Bubamara - NK Zagreba 041 - 0:0

Prva prvenstvena utakmica ove polusezone između NK Bubamare i NK Zagreba 041 odigrana je u subotu 9. ožujka na igralištu NK Prečko s početkom u 15:30 sati i završila je rezultatom 0:0.

Utakmice koje završe takvim rezultatom obično se podcjenjuje kao dosadne i isprazne, što naravno uopće nije točno. Uostalom da je tomu tako, već bi mudri ljudi FIFA-e donijeli neki pravilnik kojim se takav rezultat zabranjuje.

Ukratko, ovu utakmicu možemo opisati kao sadržajnu i u nekim periodima poprilično uzbudljivu, a u nekim trenucima čak i napetu. S obzirom da se radi o samom početku odigravanja utakmica, treba imati puno razumijevanje za obje momčadi ako još nisu dovoljno uigrane i ako im, kako se bliži kraj susreta, igrači pomalo gube na snazi.

Za ovu utakmicu NK Zagreb 041 imao je na raspolaganju 18 igrača uključujući i trenera Mateja Petkovića koji je prijavljen za nastup u igri, a naši suparnici NK Bubamara 12 igrača. Kapetansku traku naše momčadi cijeli je susret nosio Zvonimir Skenderović. Budući da je u našem rosteru igrača došlo do značajnih promjena u odnosu na jesensku polusezonu, red je da pobrojimo sve koje je Klub toga dana imao na terenu, jer je to najbolji način da ih upoznamo uoči višemjesečnog druženja. Dakle, osim već spomenutog trenera i kapetana na teren su u prvoj postavi još istrčali golman Dejan Smolčić i igrači Mario Metelko, Filip Lažnjak, Frane Visković, Borjan Pačak, Karlo Lepen, Borna Hržina, Anton Kolnrekaj i Sven Janičković, dok su sa klupe u igru ulazili Vedran Cingulin kao golman u drugom poluvremenu, te igrači Lovro Štrbinić, Fran Bažulić, Mario Shihabi, Mario Fajs, Puria Javidi i Ante Milas.

Tridesetak minuta prvog poluvremena proteklo je u opipavanju pulsa suparnika, traženju odgovarajućeg taktičkog postava uz izmjene pozicija suigrača, u igri od noge do noge na sredini terena, sa samo ponekim pokušajem okomitog traženja igrača, ili prodora po krilnim pozicijama. Može se bez pristranosti ustvrditi da je u svim navedenim elementima igre naša momčad bila bolja, te da je u tom razdoblju naš protivnik samo ponekad prešao na našu polovicu terena. Svaku njihovu dublju loptu glatko su čistili Kolnrekaj ili Skenderović tako da prave opasnosti za naš gol nije bilo. Jedan naš kombinatorni proboj prema njihovom šesnaestercu prekinut je preoštrim startom igrača s brojem 13 u 10. minuti, zbog čega mu je sudac pokazao žuti karton. U tih pola sata svaka je momčad izvela po jedan korner, što je nakon uobičajenih omanjih gužvi u šesnaestercu bilo raščišćeno izbijanjem lopte iz opasne zone.

Posljednja trećina prvog poluvremena protekla je u znatno otvorenijoj igri, što je otvorilo neke pukotine u formacijama. Prvi izgledniji napad izvela je naša momčad točnim dodavanjima i brzim izmjenama mjesta u veznom redu, no loptu ubačenu prema napadačima zaustavio je protivnički obrambeni igrač, nama se s tribine činilo rukom, ali sudac nije ništa svirao. Uslijedio je Bubamarin prilično opasni kontranapad koji je Kolnrekaj prekinuo nužnim prekršajem u blizini našeg šesnaesterca. Iz skraćenog kornera srećom po nas nije proizašlo ništa, nego je lopta očišćena izbijanjem u aut. U slijedećem našem napadu Kolnrekaj je izveo dobar centaršut u suparnički šesnaesterac nakon kojeg se lopta odbila do Lepena čiji udarac iz skoro pa mrtvog kuta skida golman izbijanjem u korner. Izvedeni korner nije polučio veću opasnost po protivnički gol, nakon čega se igra opet pomalo umrtvila uz našu vidljivu dominaciju na sredini terena kao potvrde bolje tehničke potkovanosti naših igrača. Mirnu i po gol bezopasnu igru Skenderović i Kolnrekaj su koristili za povremeno izmjenjivanje na poziciji čistača. Uspavanku su pred sam kraj prvog poluvremena iskoristi Bubamarini igrači, tako da su nakon jedne presječene lopte u našem napadu izveli brzu kontru iz koje se njihov igrač pojavio na lijevoj strani u mrtvoj šansi, no srećom po nas promašio je u tom trenutku prazan gol. U posljednjoj minuti prvog poluvremena stvorili smo izglednu priliku, no pomoćni sudac ocijenio je da se radilo o malom, ali ipak zaleđu.

To bi otprilike bilo sve zanimljivo što se događalo u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu među vratnice je stao Vedran Cingulin, iz igre je izašao Matej Petković i više nije ulazio na teren, a očekivano su nastupili i naši novopridošli igrači kako bi osjetili bilo momčadi za koju će nadamo se dulje vrijeme nastupati. To što je na terenu bila postava koja se tek upoznaje i uigrava iskoristila je Bubamara igrajući učinkovitije i stvarajući u tom prvom dijelu drugog poluvremena izglednije prilike. U 50. minuti igre nakon prekršaja našeg igrača imali su skraćeni korner s desne strane, a nakon raščišćavanja gužve od strane naših obrambenih igrača uslijedio je korner koji nije doveo do izglednije prilike po gol. Desetak minuta kasnije naš protivnik je imao šansu sličnu našoj u prvom poluvremenu, kada se nakon centaršuta lopta odbila do njihovog igrača koji iz gotovo mrtvog kuta promašuje gol. Zbivanja na terenu unose laganu nervozu među naše igrače, što je rezultiralo bespotrebnim preoštrim prekršajem Filipa Lažnjaka, a kada je preoštar start uopće potreban (!?), zbog čega ga je sudac upozorio žutim kartonom. U tom periodu bilježimo još i kratki drijemež naše obrane što je omogućilo otvoreni i neblokirani udarac njihovog napadača s ruba šesnaesterca koji odlazi visoko preko gola.

Čini se da je gore opisano konačno razbudilo naše igrače. Nakon točnog prijenosa lopte od noge do noge, ona dospijeva do dobro postavljenog Shihabija, koji se s lijeve strane uspijeva dijagonalno probiti do desnog kuta njihovog šesnaesterca gdje biva oštro srušen, na što sudac odlučno pokazuje na bijelu točku. To se zbilo u 65. minuti igre, a zbog za takve situacije uobičajenog protestiranja, njihov igrač broj 3 dobiva žuti karton jer je malo pretjerao s negodovanjem. Loptu si je za udarac namjestio jedan od naših najiskusnijih igrača Pačak koji odabire desnu stranu gola, no na našu žalost golman čita i izbacuje ju u korner. Iz kornera koji je uslijedio nije se porodilo ništa opasnije po njihov gol. Nedugo nakon toga složili smo još jednu dobru akciju koja rezultira novim kornerom. Lopta izvedena iz kornera odbila se do našeg slobodnog igrača na rubu šesnaesterca koji neometan puca prema golu na kojem tog trenutka nije bilo golmana, ali gotovo niotkuda se pojavljuje njihov igrač koji loptu izbacuje sa same linije gola.

Vjerojatno isfrustrirani promašenim jedanaestercem i loptom očišćenom sa gol linije, počinjemo igrati nervoznije i oštrije i u takvoj igri Milas u 71. minuti radi nešto grublji prekršaj s leđa na igraču bez lopte, zbog čega mu sudac pokazuje izravni crveni karton. Igra s igračem manje nije dovela do nekih izglednijih prilika naših protivnika, čak naprotiv mi smo stvorili do kraja utakmice neke polušanse, ali lopta nije ušla ni u čiji gol.

Na temelju svega viđenog i svega što su momčadi pokazale, pošteno je reći da je rezultat pravedan, premda žal za promašenim penalom ostaje.

Na tribini je bilo tredesetak naših navijačica i navijača, te troje djece koja su navijala za Bubamaru uz povremene povike „hajde tata”!

Suci su bili neupadljivi, što u nogometnom rječniku zanači dobri, a budući da su još vrlo mladi, pa se ne zna tko će od njih jednom možda postati „oko sokolovo”, red je da ih navedemo. Glavni sudac bio je Mihael Ljeljak, a asistirali su mu Matko Mufa i Luka Banovec. Delegat Zagrebačkog nogometnog saveza je bio Rudolf Pristovnik.Preporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Prvi krug
Raspored utakmica
03.09 17:30
Čulinec - Zagreb 041
4:4
10.09 17:00
Zagreb 041 - Croatia 98
3:2
18.09 16:30
Dragonožec - Zagreb 041
1:2
24.09 16:30
Čehi - Zagreb 041
3:0
02.10 16:00
Zagreb 041 - Sava J
1:2
08.10 16:00
Zagreb 041 - Hrašće
2:0
15.10 16:00
Mala Mlaka - Zagreb 041
3:4
22.10 15:30
Zagreb 041 - Omladinac
2:0
30.10 14:30
Gavran 2003 - Zagreb 041
0:2
05.11 14:00
Zagreb 041 - Hrvatski Leskovac
0:0
12.11 14:00
Ivanja Reka - Zagreb
26.11 13:30
Zagreb 041 - Podsused
Drugi krug
Raspored utakmica
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503