Large_parag4

Mini Van Tour po prvi puta u Hrvatskoj

U Paragu se okupilo više od 200 djece!

Nakon Gornjeg Vakufa/Uskoplja (BiH), Ljubinja (BiH), Tivata (CG) i Brodareva (RS) kombi sa sportskim stručnjacima stigao je u Parag! U četvrtak 8. lipnja više od 200 djece zabavljalo se i učilo kroz streetkick (nogometno igralište na napuhavanje), microsoccer – teren za nogomet 1 na 1, fairplay radionice za edukaciju djece te druge prateće edukativne, muzičke i umjetničke aktivnosti.

Događaj su otvorili Matjaž Oršuš, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predstavnica NK “Zagreb 041” Tea Radović te voditelj projekta David Hudelist iz fairplay inicijative iz Beča. "Jako nam je drago da smo u Hrvatskoj po prvi put u povijesti našeg 5 godina starog Mini Van Toura i da smo za to odabrali upravo Parag", rekao je Hudelist na otvaranju. U mirnoj, pozitivnoj i veseloj atmosferi djeca i mladi stvorili su nova prijateljstva, učili, igrali se i zabavljali.

Ovu jedinstvenu aktivnost organizirale su Igrajmo Zajedno Inicijativa (iZi) iz Sarajeva i fairplay inicijativa iz Beča, uz potporu NK Zagreb 041 te NK Parag, u okviru projekta "Football Zajedno" i europskog projekta "Sport Together", oba posvećena promociji jednakosti, ljudskih prava i borbi protiv nacionalizma i segregacije. Aktivnost je sufinancirana novcem Europske unije kroz Erasmus+ program, te od strane Fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru UEFA HatTrick V programa i Austrijske razvojne agencije.

Fotografije: Igrajmo Zajedno InicijativaPreporučite članak:
Skola-nogometa-banner
Standings provided by Sofascore
Nogometni klub "Zagreb 041"
Tišinska ulica 20
10000 Zagreb
IBAN: HR0323400091110706920 (PBZ)
OIB: 66080577328
MB: 4341503